vineri, 29 iunie 2012

Insula Zanzibar,o perla in Oceanul Indian

Cu regrete a trebuit sa ne despartim pentru o perioada scurta, de Terracan, calul Expeditiei, dar l-am lasat in maini bune si intr-un loc frumos, pe plaja la Mikadi in Dar es Salaam. La ora 5:00 AM pe data de 28 Iunie am plecat din Mikadi cu un Tuc-Tuc (motoreta taxiu pe trei roti) inspre Dar es Salaam, unde ne-am imbarcat pe un feribot de pasageri numit Kilimanjaro(40US de persoana, dus) sa vizitam Insula Zanzibar. Calatoria cu feribotul a fost foarte placuta, ca in avion, doar mai turbulenta si a durat 2 ore. Zanzibar este o insula semi-independenta de Tanzania, deci trebuie sa ai pasaportul la tine sa poti intra pe insula.

IMG_1667Feribotul KilimanjaroIMG_1603

Nu am avut nevoie de viza si nu a costat nimic, dar ne-au stampilat pasaportul, de intrare. Insula este de 90 de kilometri lungime si 30 de kilometri latime, capitala este Stonetown, oras ce a fost declarat Patrimoniu Mondial de catre UNESCO. Populatia este de aproximativ 1 milion de locuitori care sunt formati din Arabi, Africani si Indieni , ce impreuna formeaza o cultura unica, diversificata si cosmopolitana. Zanzibarul este locul unde s-a format si limba Swahili ce este vast vorbita in Tanzania si Kenya. De-a lungul mileniilor, insula Zanzibar a fost un refugiu pe durata Monsoonului (vanturi si ploaie) pentru toti negustorii, aventurierii si exploratorii oceanului, aici se faceau planurile urmatoarei calatorii si se creeau si povesteau legende. Este insula Sheherezadai si a lui Simba Marinarul din 1001 de nopti, este insula unde se aduceau sclavii de pe continent si tinuti in grote si pesteri inainte de ai inbarca in calatorii fara intoarcere inspre America si Europa(mai putin), este insula codimentelor si a sclupturilor in lemn.

Aici in Zanzibar s-a nascut si trait pana la varsta de 8 ani, Farrokh Bulsara, cere nu este altul de cat Freddie Mercury, vocalistul formatiei Queen. Am vizitat apartamentul care astazi este hotel.

IMG_1750

Plajile sunt albe, cu apa de culoarea emeraldului iar temperatura apei este de 27C. Este o perla a oceanului Indian si sunt bucuros ca Expeditia Drumuri Africane 2012 a ajuns aici si putem sa exploram si  impartasii cu voi cititorii. Vom sta in Stonetown doua zile , ieri am facut un tur al orasului, iar astazi vom merge intr-un tur in plantatiile de condimente unde sunt comvins ca vom invata multe. Maine vom pleca inspre nordul insulei sa descoperim Plajile acelea ce numai in cartile postale si in brosuri le-am vazut.

IMG_1911IMG_1761IMG_1808

Pentru a vedea intregul album te rog apasa pe linkurile de mai jos:

https://picasaweb.google.com/103958208108855646625/28062012FerryToZanzibar

https://picasaweb.google.com/103958208108855646625/28062012ZanzibarStoneTown

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu