vineri, 13 iulie 2012

Kenya, Tara Pe Ecuator

Am lasat Tanzania pe data de 08/Julie, cu regrete, gandindu-ne la oamenii minunati ce i-am intalnit, la locurile pitoresti, Oceanul Indian si viata salbatica din rezervatii, dar de cand intram intr-o tara, stim ca v-a venii ziua sa ne luam ramas bun.

Pana la Namanga, care este orasul de frontiera cu Kenya, drumul a fost bun si fara peripetii, bineinteles am fost opriti de cateva ori sa ne verifice actele, dar suntem obisnuiti cu sistemul, deci nu mai bagam in seama. Granita am trecut-o cu usurinta, a durat 30 minute si a trebuit sa platim 40 USD pentru taxa de drumuri, taxa care nu m-a deranjat sa o platesc deoarece aici in Kenya drumurile nu sunt chiar asa de rele, dar ca totul in Africa, paradoxul este ca tot aici in Kenya drumul ce duce la granita cu Ethiopia, de la Marsabit la Moyale, este considerat ca fiind cel mai rau drum din Africa, drum ce este responsabil de distrugerea suspensiilor la toate masinile ce trebuie sa mearga pe el. Are sa ne vina si noua randul in cateva zile sa trebuiasca sa il strabatem si va vom spune mai multe dupa aceea. Dupa doar 250 de Km am ajuns in Nairobi, capitala Kenyei, un oras care mi-a adus aminte de Johannesburg, de fapt primul oras mai decent de cand am plecat din Africa de Sud. Cladiri frumoase, semne de circulatie si nume de strazi, semafoare, centre industriale si comerciale, un oras unde se construieste si lumea este ocupata, fiecare cu cate ceva. Nu este un oras ieftin ( totul este intre 50 si 150 la suta mai scump de cat in Africa de Sud) dar macar gasesti ceea ce vrei, care este foarte important. Apreciezi lucrul acesta doar dupa vizite in tari unde nu gasesti mai nimic, cu bani in buzunar si nu ai ce sa cumperi si ma refer la strictul necesar. Kenya se intinde pe o suprafata de 580 300 Km patrati deci un pic mai mult de dublu fata de Romania iar populatia este de 43 mil . Este o tara cu probleme de securitate, acuma este si in razboi cu Somalia deci nu sti cand explodeaza o bomba in oras, de aceea este politie si armata care controleaza totul, mai ales in locurile publice. Sa te plimbi prin Nairobi nu este prea recomandat, mai ales noaptea (de fapt nici unde in Africa nu te plimbi noaptea), trebuie sa fi foarte vigilent in tot ceea ce faci sau unde mergi. De cand am ajuns in Nairobi stam la un Camping/lodge, Jungle Junction se numeste, unde avem tot confortul, masina de spalat haine si mai ales INTERNET, deci am putut sa ajungem la zi cu spalatul hainelor si cu blogul www.drumuriafricane.blogspot.com care este un bonus pentru noi si cititorii nostri. In Campingul acesta, patronul are si un atelier de service specializat pe motociclete, dar repara si masini, foarte bine. Din fericire Terracanul se comporta fantastic si nu necesita nici o reparatie. Patronul m-a intrebat de cateva ori “ chiar nu ai nimic de reparat?”, iar raspunsul este Nu, multumesc.

IMG_4814 Femei Masai la plimbare  IMG_4851

Pe data 12 la 6:00 dimineata am simtit dureri mari de stomac, care am pus vina pe Pizza ce am mancat-o la un restaurant cu o seara inainte, dar nu a durat mult sa elimin prezumtia, caci a inceput sa-mi creasca temperatura chiar repede. Cand esti in Africa in zona de malarie si iti creste temperatura, trebuie automat sa reactionezi. Camelia mi-a facut un test de Malarie si a fost negativ, dar testele sunt doar o indicatie, virusul nu este intotdeauna detectabil, cateodata se afla in ficat si testerul nu il depisteaza. Simtomele sunt ca si de gripa, (de 3 ori mai puternice) dureri musculare si febra,( fara nas rosu). Nu am luat nici o sansa si am inceput tratamentul de malarie care il avem cu noi. Coartem 4 tbl la sase ore impreuna cu 2tbl Doxicilina si 3 tbl Kantrexil(cele din urma pentru stomac). Tratamentul este pentru 5 zile. Temperatura mi-a scazut in 24 ore, asa cum spune “ cartea” si astazi ma simt foarte bine. Virusul v-a fi distrus in urmatoarele 24 ore. Deci nu este nici o problema de panica sau alarmare, avem tratament adecvat si daca se ia tratamentul, malaria nu este ucigatoare. Ma simt bine si totul este in ordine. Avem la noi mai multe antibiotice si tratamente pentru diferite boli de cat “ farmacia din centru”, deci suntem pregatiti pentru orice.

IMG_4872 In parcare la Shopping  IMG_4881

IMG_4894 Jungle Junction  IMG_4901 El are 82 ani iar sotia lui 76 si in spate este masina cu care calatoresc prin Africa……..de admirat si un bun exemplu pentru fiecare dintre noi……..varsta nu este un obstacol !!!!!!!!!

De aici vom pleca inspre Muntele Kenya si mai precis la Nanyuki unde este locul pe unde Africa este taiata de catre Ecuator. Nairobi se afla la altitudinea de 1661 de metri, si este la 175 Km de Muntele Kenya( pe unde trece Ecuatorul) care este pe locul doi ca inaltime in Africa, cu 5199 de metri, de aceea temperatura in Nairobi este chiar scazuta, acum sunt 15 grade si este ora 14:00. Deci a fii aproape de Ecuator nu inseamna CALDURA ( mult mai cald este in Romania), dar a trebuit sa stam aici cateva zile sa aplicam pentru viza de Sudan pe care am obtinut-o fara probleme dar a trebuit sa platim 60 USD de persoana. Vom continua Expeditia in partea Nordica a Ecuatorului sa descoperim locuri inedite, o alta Africa, cu frumuseti si uratenii diferite. Pe curand si Toate cele Bune.

Pentru a vedea intregul album apasa te rog pe linkul de mai jos:

https://picasaweb.google.com/103958208108855646625/08072012KenyaNairobi

8 comentarii:

  1. Te-am adaugat la lista mea de blogging, expeditia voastra e fabuloasa, merita citita de cat mai multa lume!~

    RăspundețiȘtergere
  2. Ascultatorii nostri, de la Radio Papucel urmaresc cu interes expeditia voastra!intra si tu sa te convingi...http://radiopapucel.caster.fm/ suntem cei mai buni in Casterfm... pe primul loc!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur mult de succesul Radioului si merci de publicitate. Nu pot sa intru deocamdata pe radio deoarece internetul este un lux aici prin Africa , de abia reusesc sa scriu blogul. Cand voi ajunge acasa. Pe curand Martin si Camelia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok...te inteleg!! va asteptam sanatosi , voinici frumosi, acasa!!

      Ștergere
    2. Florentina Chilom26 iulie 2012 la 13:24

      Am aflat si eu de la Radio Papucel de drumurile voastre,citesc cu interes si sper ca drumul sa fie unul de neuitat pentru voi, sa va aduca bucurii si impliniri! DRUM BUN IN CONTINUARE!

      Ștergere
  4. Frumoasa calatoria voastra, as zice, indrazneata chiar...am aflat de voi de la Radio Papucel, un radio care vad ca iubeste curajosii! succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. La indemnul doamnei Olga Morar, de la Radio Papucel am intrat pe Google sa va gasim, frumos drum, dar plin de imprevizibil...aveti grija de voi! sa ajungeti sanatosi acasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mimi Opris -Italia29 iulie 2012 la 08:49

    Urmarim blogul la indemul celor de la Radio Papucel...este un blog interesant, chiar merita citit, multumesc staff-ului de acolo ca ne-a indrumat spre voi!

    RăspundețiȘtergere