miercuri, 9 mai 2012

Pinguinii si Submarinul

Daca Cape Town este frumos, imprejurimile sunt fantastice si aceasta am constatat astazi 09 Mai cand in ultima zi pe peninsula am condus in jur de 100 km pana la oraselul Simon`s Town sa vizitam colonia de pinguini. Pe o portiune de vreo 1 Km de coasta , pinguinii au locul lor unde traiesc si se inmultesc, tot timpul anului. Sunt niste creaturi atat de interesante, frumoase si caraghioase de te amuza numai cand ii vezi cum merg. La prima vedere par neputinciosi dar sunt capabili de multe. Se urca pe bolovani imensi fara sa zboare, cu mersul lor leganat, de si noi oamenii am avea dificultate sa ne urcam. Este fascinant sa ii privesti. Sunt foarte blanzi dar nu domestici, nu fug de oameni deoarece nu simt ca suntem vre-un pericol pentru ei dar nu vin mai aproape de un metru sau doi incat sa poti sa ii atingi. Toata lumea ii trateaza cu respect si ii ocroteste cu mare atentie ceea ce este fantastic. Nu te poti satura de facut poze cu ei. Pinguinii Africani sunt verisori cu cei din America de Sud care se numesc pinguini Jackass. Inaltimea lor este de aproximativ 50 cm si greutatea este intre 2Kg si 3.7 Kg (depinde cat de bun pescar este fiecare), pot sta sub apa doar 1.5 minute si se pot scufunda pana la 35Metri adancime. La Simon`s Town sunt aproximativ 25000 de piguini. Au un singur partener pe viata( probabil ca toti arata la fel) si fac unul sau maximum doua oua pe an. Am lasat Pinguinii sa se balaceasca in Atlantic si sa-si cloceasca ouale si am plecat sa vizitam o bestie de apa mult mai mare si mai complexa, tot in Simon`s Town, la centrul naval. In acest orasel este de asemenea si baza militara navala a Africii de Sud.

IMG_2434IMG_2447IMG_2463IMG_2451IMG_2554IMG_2547

SUBMARINUL: SAS ASSEGAAI

A fost o experienta unica care m-a fascinat complet. M-am plimbat pe un submarin si am intrat in el, am facut poze iar cu ajutorul unui fost Admiral care ne-a fost gid am invatat o multime de lucruri, incepand cu constructia si pana la manevrarea si viata de pe un submarin. O masinarie atat de complexa si fascinanta, o viata atat de diferita a celor ce traiesc pe el. Acest submarin a fost scos din serviciul activ in 2003 si cu exceptia bateriilor si a combustibilului, totul este intact. Are 58 Metri lungime si 10 Metri inaltime. Sistemul audio este ceva fenomenal. A dat drumul la un aparat de receptie si se auzea zgomotul care il faceau crevetii pe fundul apei. SAS ASSEGAAI a fost scos din serviciu activ deoarece Africa de Sud a cumparat 3 submarine noi. Am fost primii romani care au vizitat submarinul acesta, dupa spusele admiralului. Ne-am simtit foarte onorati.

IMG_2624IMG_2646IMG_2665IMG_2687IMG_2698

Am plecat foarte incantati din Simon`s Town inspre Cape Town unde am oprit la Consulatul Roman sa ne intilnim cu D-nul Consul Silviu Rogobete. Din pacate nu a fost la Consulat, a trebuit sa plece intr-un oras apropiat sa rezolve niste probleme. Imi pare foarte rau caci am pierdut ocazia sa ne intalnim personal dar am cunoscuto pe D-na Gabriela, secretara D-lui Consul. O doamna deosebita, ospitaliera, ocupata cu probleme de serviciu tot timpul dar si-a facut timp sa stam de vorba si sa facem cateva poze. Imi pare foarte rau caci nu l-am intilnit pe D-nul Rogobete caci intentia mea era sa imi dea o scrisoare simbolica sa o aduc in Romania. Gestul ar fi fost frumos dar nu a fost sa fie, asadar am sa aduc in Romania pe Mine, Camelia si bineinteles o multime de fotografii si informatii despre Africa.

IMG_2710IMG_2713IMG_2715IMG_2717IMG_2719

Maine dimineata vom pleca spre Springbok, ultimul oras din Africa de Sud, inainte de granita cu Namibia.

Pentru a viziona toate fotografiile te rog apasa pe linkurile de mai jos:

https://picasaweb.google.com/103958208108855646625/09MaySimonSTown

https://picasaweb.google.com/103958208108855646625/SubmarinulSASAssegaai

https://picasaweb.google.com/103958208108855646625/09May2012VizitaLaConsulatulRomanieiCapeTown

3 comentarii:

  1. am citi un pic dinpregatirile masinii pentru drum.
    daca imi dati voie as avea cateva recomandari :
    in primul rand am inteles ca aveti un diesel deci va recomand sa luati mai multe filtre de motorina cu dumneavoastra si la fel cu filtrele de aer ,apoi findca nu sunteti sigur de calitatea carburantului pe parcursul calatoriei va recomand sa folositi aditivi de curatat injectoarele si eu cred ca asta e foarte important dar poate deja v-ati gandit la asta , la urmatorul schimb de ulei pentru motor va recomand sa folositi aditivul slick50 un produs ce va face in primul rand o economie de carburant de circa 0,5 litri la 100km si apoi va reduce temperatura de functionare a motorului si nu in ultimul rand veti putea sa folositi motorul chiar daca nu va mai exista ulei in baie testele arata ca motorul functioneaza si in cazul in care baia de ulei e goala ,asta in cazul in care respectati instructiunile de folosire ale aditivului.
    ce am folosit eu pe drumuri offroad este un spray ce etanseaza anvelopa masinii in caz de pana si astupa gaurile putand sa continui drumul fara sa schimb roata.
    apoi mai exista o banda adeziva care se sudeaza singura pe furtunele de cauciuc in cazul in care aveti o pierdere de lichid de racire.
    si ar fi multe jucarii folositoare la asa un drum dar cel mai folositor este : sa aveti bafta si mult noroc si sa ajungeti cu bine in tara!!!!
    drum bun!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fantastic and amazing photos - Miss you guys and love you so much
    Andz and Canz *.*.*.*.*.* :):):):):):)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase imagini, ma bucur ca ati pornit cu bine si ca va faceti timp si pentru bloggerii care va urmaresc pasii!Aveti grija de voi..drum bun!

    RăspundețiȘtergere